CUM LUCREZ: AVOCAT DOBRESCU

Teodor BURNAR

Avocatul Dobrescu isi propune sa dezminta mitul conform caruia succesul in profesie este atins abia la varsta a doua. Provenit dintr-o familie in care avocatura reprezinta a doua natura, Avocat Dobrescu a absolvit Dreptul la Universitatea din Bucuresti in 2009, este avocat definitiv din 2012 si are propria casa, cu doua puncte de lucru in Capitala si unul la Slatina, in subordinea lui lucrand o echipa de avocati. Am stat de vorba cu Bogdan despre lucrurile, respectiv metodele, care il ajuta sa isi administreze oamenii si succesul, dar si despre modelele profesionale (de la unchiul sau, specializat pe Penal, la Gheorghe Piperea) si o relaxare insolita pentru un avocat: culturismul.

Localitate: Bucuresti

Pozitia actuala: Membru fondator Casa de Avocatura Dobrescu

Telefonul mobil pe care-l folositi: iPhone 4S

Computerul actual: HP

Un cuvant care descrie cel mai bine modul cum lucrati: Perseverenta, in primul rand. Dar si curatenia.

Ce aplicatii / programe / instrumente va sunt indispensabile pe parcursul unei zile de lucru?

In momentul de fata, lucram foarte bine cu Google Drive, acolo ne stabilim prioritatile. Avem Internetul, care este indispensabil, atat pe telefon cat si pe calculator, si ordinea saptamanala! La sfarsit de saptamana, vinerea, ne stabilim ordinea pe fiecare zi a saptamanii viitoare, ceea ce facem, ordine de zi pe care o am si pe biroul meu. Implicit a mea, cat si a celorlalti avocati. Pentru ca in avocatura, niciodata nu stii ce vei face a doua zi. Decat ceea ce ti-ai propus, in speta la noi ceea ce ne-am propus la finele saptamanii. Acolo ne propunem prioritatile, adica lista de termene, termenele unde ne vom prezenta, ceea ce vom face, ceea ce vom redacta, ceea ce vom studia, si articolele care se publica zilnic pe site. Zilnic publicam cate trei articole.

Cum arata spatiul Dvs. de lucru / biroul Dvs.?

Biroul este un open space, nu este un birou inchis. Este un birou foarte cochet, curat. Va spuneam ca ma caracterizeaza curatenia, tin foarte mult la acest aspect. Pe biroul meu, intotdeauna este curatenie, se face curat o data la doua zile. In partea stanga, tin agenda, dosarele, lista de termene, si in partea dreapta am dosarele pe care le pregatesc avocatii pentru a le studia, inainte sa mergem in instanta. Este un spatiu de lucru placut, atat pentru mine cat si pentru angajatii nostri.

Care este cea mai buna metoda prin care economisiti timp / tineti stresul vietii de avocat sub control?

Sportul, in speta culturismul, si jogging-ul.

Folositi o lista "to do" ca sa va stabiliti prioritatile? Si daca da, pe ce o tineti?

Imi este foarte greu sa folosesc o lista, dar ne stabilim prioritatile si ne ajuta foarte mult Google Drive. Este ustensila noastra favorita.

Pe langa telefon si computer, fara ce alt gadget / instrument nu puteti trai?

Practic, in momentul in care nu am telefonul, am computerul. Si fara una din ele nu putem trai. Dar, intotdeauna sunt conectat la Internet. In secolul in care traim, Internetul este indispensabil.

La ce lucru sunteti mai bun decat oricine altcineva? Care va este secretul?

Este o intrebare foarte grea. Pot sa zic perseverenta. Asta e si cuvantul care ma descrie. Suntem foarte buni pe piata avocaturii, zicem noi, in dosarele impotriva bancilor. Avem foarte multe dosare impotriva bancilor si cu asociatiile de proprietari.

Ascultati muzica atunci cand lucrati? Si daca da, ce gen?

Nu pot sa zic ca ascult muzica in momentul in care lucrez, pentru ca ma deranjeaza, sincer sa fiu, atat pe mine cat si pe colegii mei. Ascultam un radio, se numeste Europa FM, consideram ca ofera un ambient placut.

Ce cititi in acest moment?

Nu citesc un anumit gen de carti, in general imi place sa citesc beletristica.

Sunteti introvertit sau extrovertit?

Extrovertit, cu siguranta.

Care este programul Dvs. de somn?

Programul de somn este de la 23.30 pana dimineata la 06:45. Dimineata ne trezim in mod natural. De atata timp, ne-am obisnuit.

Completati spatiul liber. Mi-ar placea sa-l / sa o vad pe _______ raspunzand acelorasi intrebari.

Gheorghe Piperea. Mi-a placut, este un avocat foarte bun. Dar si Iancu Tanasescu, din Olt.

Cel mai bun sfat pe care l-ati primit vreodata?

Cel mai bun sfat pe care l-am primit este de la unchiul meu, care in momentul in care am intrat in avocatura, mi-a zis sa iau dosarele in care am castig de cauza. Nu orice fel de dosare. Adica dosarele sa fie selectate in prealabil, sa intre intr-un program, cum ii spunem noi, pre-legal, adica studiate, si abia dupa asta sa stai de vorba cu clientul, ca sa poti sa ii dai un raspuns ferm, pasii pe care ii vei urma. Si niciodata sa nu garantezi solutia. Este un risc calculat. Adica, tot ceea ce sustii, chiar daca esti stapan pe tine si stii ceea ce spui, este mai bine sa mai citesti o data, sa poti sa te justifici. Preferabil ar fi sa ai acte, si dupa asta sa poti sa iti spui punctul de vedere.

Grecii sau romanii? Motivati-va optiunea.

Romanii. Si pentru sistemul politic, si pentru tot ce tine de ei. Imi plac foarte mult. Sunt foarte bine organizati. Pe premisa asta merg si eu. Au fost o influenta foarte mare.

Mai aveti de adaugat ceva pentru cititorii nostri?

Sa foloseasca foarte mult Internetul si sa puna intrebari atunci cand nu stiu.

Inspirata de seria omonima Lifehacker, translatata in lumea avocaturii, "Cum Lucrez” pune lupa pe stilul de lucru al avocatilor, neofiti sau consacrati, a profesionistilor care au schimbat si schimba zilnic fata avocaturii romanesti. Vom prezenta vedetele avocaturii, expertii, sau pur si simplu oamenii (productivi, de succes) care ne inspira, pentru a afla de la ei trucurile, secretele, sfaturile, programul lor si nu numai. In fiecare saptamana, vom avea un invitat nou. Aveti sugestii de intrebari, avocati care merita chestionati, sau vreti sa apareti aici? Dati-i un mail lui Teo pe adresa teodor.burnar@avocatura.com.

Cuvinte cheie: cum lucrez, avocati, productivitate, avocat bogdan dobrescu, casa de avocatura dobrescu, interviu, avocati tineri, tineri de succes