”În ceea ce privește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge prevăzută de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 R [art. 336 NCP, s.n.], instanța apreciază că în cauză nu sunt întrunite toate elementele constitutive ale infracțiunii, respectiv nu se poate stabili cu certitudine concentrația de alcool din sânge la momentul săvârșirii faptei. Astfel, în mod cert fapta a fost săvârșită la data de 16.10.2013, ora 20.15 – ora opririi în trafic a inculpatului, iar alcoolemia a fost stabilită la un interval orar foarte mare (de mai mult de 30 de min. de la testarea cu etilotestul și la o distanță de oră și douăzeci de minute de la momentul opririi în trafic ), la ora 21,35 conform buletinului de analiză toxicologică eliberat de SML Călărași, din analiza probelor de sânge reieșind că inculpatul a avut o îmbibație alcoolică de 0,90 g/l alcool pur în sânge la acel moment, deci foarte apropiată de limita legală de 0,8 g/l.

Mai mult decât atât, există un dubiu cu privire la testarea cu aparatul etilotest la ora 20,50, în condițiile în care inculpatul a fost oprit în trafic cu 35 minute mai devreme, la d.u.p. nefiind atașat rezultatul testării, care ar fi dat posibilitatea verificării orei.

Pentru considerentele mai sus arătate, în temeiul art. 396 alin. 5 C.p.p. raportat la art. 16 alin. 1 lit. c) C.proc.pen. va achita pe inculpat.”(Judecatoria Călărași, Sentința penală nr. 241/18 septembrie 2015, www.rolii.ro)