Avocații și colaboratorii noștri vă pot apara interesele și ajuta să vă exercitați drepturile atât în faza de urmărire penală, cât și în fața instanței de judecată.

     Vă putem organiza apararea dacă sunteți acuzați sau implicați, în orice calitate, într-un caz de:

  • Furt, tâlhărie, înșelăciune, delapidare sau gestiune frauduloasă;
  • Fals în înscrisuri oficiale sau sub semnatură privată;
  • Infracțiuni de corupție (luare /dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență);
  • Criminalitate informatică;
  • Trafic /consum de droguri;
  • Trafic de persoane sau proxenetism;
  • Infracțiuni economice: evaziune fiscală, bancrută frauduloasă, spalare de bani;
  • Ucidere din culpă;
  • Vatamare corporală;
  • Conducere sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor etc;
  • Alte infracțiuni prevazute de legea penală.

Participanți în procesul penal

Potrivit noului cod de procedura penală, calitatea de „învinuit” din vechea reglementare a fost înlocuită cu cea de „suspect”. Suspectul reprezintă acea persoană, fizică sau juridică, cu privire la care, din datele și probele existente în cauză rezultă banuiala rezonabila că aceasta ar fi săvârșit o faptă prevazută de legea penală.

Vă oferim asistență juridică pe întreaga perioadă a desfășurării urmăririi penale.

Inculpatul este persoana împotriva căreia a fost pusă în mişcare acţiunea penală. Inculpatul este parte în procesul penal și reprezintă subiectul central al procesului penal, întreaga activitate procesuală desfăşurându-se în jurul faptei săvârşite de această persoană şi în vederea tragerii sale la răspundere penală.

Codul de procedură penală în vigoare a dat noţiunii de inculpat o accepţiune nouă, superioară, care exprimă mai adecvat, drepturile şi obligaţiile în cadrul raporturilor juridice procesuale.

Pentru ca o persoana sa obţina calitatea de parte civila în procesul penal trebuie îndeplinească două condiții : prejudiciul(pagubei) suferit de aceasta să se fi produs printr-o infracţiune şi să manifeste dorinţa de a fi despăgubită în procesul penal. Astfel, pentru repararea prejudiciului există posibilitatea ca în cadrul procesului penal să se exercite o acţiune civilă prin care se va dobândi calitatea de parte civila în acel proces penal. De aceea, în mod obligatoriu, calitatea de parte civilă în procesul penal presupune constituirea în această calitate printr-o declaraţie expresă din partea persoanei prejudiciate.

Partea responsabilă civilmente este persoana care, potrivit legii, răspunde pentru prejudiciile cauzate terţilor prin fapta ilicită şi culpabilă a altei persoane şi care este chemată în procesul penal intentat autorului faptei ilicite, pentru a fi obligată la plata despăgubirilor cuvenite victimei prejudiciatului.

Adresă: Calea Rahovei, Nr.266-268, Corp 60, Etaj 3, Cam. 05 D, Sector 5, București
Tel:0766883875
Email: office@avocatdobrescu.ro